Försäljnings- och leveransvillkor

Samtliga priser är i SEK inklusive moms i vårt lager (Uppsala). Vi förbehåller oss rätten till eventuella pris- och konstruktionsändringar samt reservation för tryckfel.
Samtliga produkter levereras EXW Uppsala (vårt lager) enligt Incoterms 2022 om inte annat avtalats. Vissa produkter levereras omonterade.
Kostnad för emballage, transport- och montering tillkommer, om inte annat avtalats.
Skrymmande eller tunga varor kan endast hämtas i butik, alternativt att det tillkommer en separat fraktkostnad för att få dem skickade till sig. Skulle så vara fallet kommer vi att kontakta dig innan varan skickas för att meddela pris på frakten, alternativt makulera köpet.
Ej hämtade varor returneras till Respo AB. För alla paket som inte löses ut förbehåller Respo AB rätten att debitera dig kostnader för returfrakt, expeditionsavgift och hanteringsavgift, för närvarande 300:- per Returer
Frakt på släp och större tillbehör faktureras för faktisk kostnad i efterhand.
Vid fakturaköp görs sedvanlig kreditbedömning innan godkännande.

Transport: Vid synlig skada eller ofullständig leverans ska detta omedelbart anmälas till transportbolaget och noteras på fraktsedeln. Godsmottagaren bestyrker fraktsedeln med sin signatur.

Skada som inte är synlig vid mottagandet anmäls till transportbolaget snarast, dock senast inom 6 arbetsdagar räknat från mottagandet.

Reklamationer: Reklamationer och felleveranser måste anmälas inom 6 dagar efter mottagandet. Vid felbeställd produkt förbehåller Respo AB rätten att debitera dig kostnader för returfrakt.

Enligt beställning rätt levererade släpvagnar, tillbehör, reservdelar och specialprodukter återtas ej.

Garanti: Garantin gäller från att produkten levererats.

Faktura/ordernr måste anges för att garantin ska gälla. Garantin gäller inte produkter som har förvarats eller monterats felaktigt, använts på ett olämpligt eller felaktigt sätt, ändrats till utseende/funktion eller rengjorts med felaktig rengöringsmetod eller felaktiga rengöringsprodukter. Garantin omfattar inte transportskador, normalt slitage, repor, märken eller skador som orsakats av stötar eller av en olyckshändelse. Garantin gäller inte om produkten har placerats utomhus eller i en fuktig miljö, eller om produkten har använts i annat sammanhang än vad produkten är avsedd för.

För produkter avsedda för utomhusbruk gäller inte nämnda fuktiga miljö ovan men garantitiderna halveras vid installation inom 200 meter från kustmiljö. Garantin gäller inte på utomhusprodukter där ytkorrosion uppstår över tid då det enbart är estetiskt och kan åtgärdas med bättringslack.